Λοιπόν φίλοι μου, στην πόλη μας έχουμε πύργο του Eiffel (Άϊφελ), άλογο του Ποσειδώνα, κάστρο των παραμυθιών, όμως δεν έχουμε αποχέτευση, δεν έχουμε δημόσιες τουαλέτες και τα καλοκαίρια υπάρχει μια δυσοσμία σε περιοχές των Φιλιατρών που πιάνεις τη μύτη σου. Κάπου διάβασα ότι οι δημοτικές αρχές στην Ελλάδα απεχθάνονται τις αποχετεύσεις γιατί ....δεν φαίνονται. Επειδή τον Αλκη τον γνωρίζω από παλιά ξέρω ότι δεν σκέφτεται έτσι και ξέρω ότι έχει παλέψει για την αποχέτευση, όμως μου κάνει εντύπωση γιατί αυτό το έργο δεν τελειώνει με τίποτα, τι στο διάολο συμβαίνει;;;ούτε ο γόρδιος δεσμός να είναι! Τόσα λεφτά έχουν δοθεί για αυτή τη δουλειά και τζίφος, μηδέν εις το πηλίκιον, συγγνώμη πηλίκο ήθελα να πω. Εχουμε σχολεία να φάνε και οι κότες, τόσα τετραγωνικά σε σχολικές αίθουσες ανα μαθητή, αμφιβάλλω αν υπάρχουν αλλού, ομως η πόλη πάσχει σε βασικά έργα υποδομής που πρέπει οπωσδήποτε κάποτε να αντιμετωπισθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Χαράλαμπε, το πρόβλημα δεν είναι οι δήμαρχοι. Είναι το καθεστώς που επικρατεί στη Ελλάδα, όσο αφορά τα δημόσια έργα. Το καθεστώς που σου επιτρέπει να αναλαμβάνεις να κάνεις ένα δημόσιο έργο και δεν σε ελέγχει αν το έκανες σωστά, ούτε ζητά εγγυήσεις για την καλή λειτουργεία του. Πράγματα αυτονόητα δηλαδή, που εμείς σαν άτομα τα εφαρμόζουμε στη ζωή μας, όταν πρόκειται να κάνουμε δικές μας δουλειές. Με τι μούτρα να πάνε να ζητήσουν και άλλα λεφτά οι δήμαρχοι για να φτιαχτεί καινούργια αποχέτευση. Τέτοια κονδύλια κόβονται κάθε 50 χρόνια για κάθε πόλη. Ας προσέχαμε.
Όχι μόνο ας προσέχαμε Χαράλαμπε, αλλά ας είχαμε και το σθένος να σταματήσουμε την τσαπατσουλιά. Γιατί η κατασκευή της αποχέτευσης γινότανε μέρα, μπροστά στα μάτια μας. Όλοι βλέπαμε πως την κάνανε τη δουλειά. Σχολίαζαν οι μηχανικοί της πόλης τις κακοτεχνίες, αλλά μέχρι εκεί. Μηχανικοί είναι, όλο και κάποιες δημόσιες εργολαβίες ή υπεργολαβίες αρπάζουν κι αυτοί. Πολλά ακούγονται για το πως κάνουν τις δουλειές. Τα έβλεπαν και οι εργαζόμενοι στο έργο. Αυτοί που έκαναν τις εσκαφές και τις έκλειναν μετά. Αλλά γιατί να φωνάξουν; Αφού έτρωγαν και αυτοί. Τα έβλεπαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ούτε και αυτοί έβγαζαν μιλιά. Ευθυνόφοβοι. Τι να κάνουμε, έλεγαν. Δεν είναι δουλειά του δήμου. Είναι δουλειά της Τρίπολης. Και ερχόταν κάθε τόσο ένας κύριος από την Τρίπολη και επιθεωρούσε το έργο και το έβρισκε τέλειο. Και δεν μίλαγε κανείς.
Τέτοιοι είμαστε Χαράλαμπε. Γι' αυτό ζούμε μέσα στα σκατά. Μας αξίζει. Μην απορείς λοιπόν για τον Άλκη, που παρότι ξέρεις πως σκέφτεται και ότι έχει παλέψει για την αποχέτευση, το έργο δεν τελειώνει. Δεν είναι το πρόβλημα οι δήμαρχοι. Εμείς είμαστε! Εκεί κάτω στη Αναπαύσεως όλο το καλοκαίρι φάγανε τη σκόνη της αρκούδας, τώρα θα φάνε και τη λάσπη της αρκούδας. Και δε φωνάζει κανείς! Μην απορείς λοιπόν.
Σύγγνωμη που θέτω αυτό το ερώτημα κιόλας για να μπορέσω να καταλάβω αυτά που μου φαίνονται ακαταλαβίστικα. Προφανώς....για την αποχέτευση μιλάω, έγινε κάποιος στοιχειώδης διαγωνισμός για να ανατεθεί το έργο σε κάποιον εργολάβο, και προφανώς τα συμφωνητικά συντάχθηκαν από κάποιο νομικό σύμβουλο και προφανώς υπήρξε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την παράδοση του έργου και προφανώς θα υπήρξαν και κάποιες ρήτρες για την περίπτωση της μη εφαρμογής των υπογεγραμμένων δεσμεύσεων. Αυτά τα πράγματα τα κάνεις και όταν φτιάχνεις ένα καλύβι, όχι οταν πρόκειται για τόσο σημαντική δουλειά. Εάν δεν έγιναν αυτά τα ΠΡΟΦΑΝΗ, τότε ΟΛΟΙ τους είναι ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ, φίλε Νίκο. Μήπως το να λέμε: Ελα μωρέ, αυτά συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα, είναι ΑΛΛΟΘΙ των δικών μας παραλείψεων και ανεπαρκειών; Μερικά χιλιόμετρα νότια από μας φτιάχνεται μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της Ευρώπης, είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι εκεί δεν θα γίνουν αυτά τα χάλια, γιατί οι διαχειριστές αυτού του έργου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ. Η γνώμη μου είναι οτι οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ έχουν καταστρέψει κάθε ελπίδα για το μέλλον αυτού του τόπου, αναλαμβάνουν υπεύθυνες θέσεις άτομα με μόνο προσόν την ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ σε κάποιο κόμμα, και ενώ ούτε μιά πρόταση δεν μπορούν να συντάξουν...διαχειρίζονται επιπόλαια, συμφεροντολογικά και ανόητα το δημόσιο χρήμα. Εάν υπήρχε αξιοκρατία σε αυτή τη χώρα τότε τα στελέχια των κομμάτων θα ήταν φυλακή ή ψυχιατρείο.....
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες
Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση